Чи залишиться ім’я Віталія КЛИЧКА у назві однойменного виборчого блоку, який утворили в Харківській області партія “Реформи і порядок” та Ліберально-демократична партія України, вирішить обласний Апеляційний суд.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у штабі Громадянського блоку Віталія КЛИЧКА, судове засідання за розглядом апеляційної скарги по справі за позовом Харківської обласної організації Громадянської партії „Пора” до Громадянського блоку Віталія КЛИЧКА  та обласного тервиборчкому на неправомірне рішення щодо створення місцевого блоку на виборах 26 березня 2006 р. відбудеться у п’ятницю у приміщенні Апеляційного суду Харківської області.

Прес-служба зазначає, що наслідком рішення Київського районного суду м. Харкова від 20 березня 2006 р. заборонити використовувати ім’я Віталія КЛИЧКА в офіційній назві блоку є необхідність передруку 4,5 мільйонів бюлетенів до місцевих виборів Харківської області.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, свою ухвалу суд обґрунтував нормами Закону “Про вибори народних депутатів України”. За висновком суддів, засновники Блоку Віталія КЛИЧКА не мали права називати блок іменем людини, яка відсутня у їхніх виборчих списках. Голова політради Громадянського блоку Віталія КЛИЧКА, керівник Харківської облорганізації ПРП Іван ВАРЧЕНКО заявив, що Київський райсуд, на його думку, “виконав політичне замовлення”.

“Жодних законних підстав для такого рішення у суду не було, оскільки Закон про вибори до місцевих рад, на відміну від Закону про вибори народних депутатів, не забороняє називати блок іменем політика, який відсутній у списку”, - сказав І.ВАРЧЕНКО. Крім того, зазначив він, “суд не мав приймати до розгляду сам позов, адже він надійшов занадто пізно, коли всі терміни для подання подібних заяв повністю спливли”. Політик додав, що судді мали б звернути увагу на те, що Харківська обласна та міська територіальні виборчі комісії до того залишили без розгляду позов через недотримання термінів оскарження.

“Тобто вже з самого початку було видно, що суд носив ознаки замовлення”, - заявив І.ВАРЧЕНКО. Він вважає, що своїм рішенням Київський суд “поставив під загрозу зриву вибори до місцевих рад в Харківській області”, оскільки, на його думку, “таким чином буде заблокована робота виборчих комісій”.