22 березня 2006 року редакція тижневика «Газета.if.ua» на підставі угоди від 10 січня 2006 року, укладеної із  приватним підприємцем Гавришом П.О., який, в свою чергу, є співзасновником видавництва «Місто-НВ», подала друкарні цього видавництва до друку випуск газети №12 на плівках.

Друкарня «Місто-НВ» (директор видавництва Роман Онуфріїв, який очолює виборчий штаб кандидата на посаду міського голови Івано-Франківська Сича О.М.) віддрукувала та передала відруковану газету в редакцію.

Однак матеріали, які містилися у віддрукованій газеті, зазнали цензури без відома редакції. Зокрема , друкарня змінила два матеріали на 2 і 14 сторінках, які були подані до друку видавництву «Місто-НВ», а саме:

Відео дня

1. Лист чільних представників конференції Українських пластових організацій «Головна пластова булава», в якому було висловлено занепокоєння політичною діяльністю Сича О.М. як кандидата на посаду міського голови Івано-Франківська, використання ним ім”я та ресурсів аполітчної організації Пласт в корисливих цілях та вимагають відставки Сича О.М. з поста голови крайової пластової ради в Україні.

2. Інтерв’ю Сича О.М. було замінено на рекламну агітку про “силу і чесність” кандидата на посаду міського голови Івано-Франківська Сича О.М.

Зазначені зміни грубо порушують законодавство України щодо правових  основ  діяльності   друкованих засобів масової інформації (преси) в Україні, а також державні гарантії    їх   свободи   відповідно   до   Конституції   України Закону  України "Про інформацію" та інших    актів   чинного   законодавства   і   визнаних   Україною міжнародно-правових документів.

Так, частиною 1 статті 2 Закону україни «Про друковані засоби масової інформації ( пресу ) в Україні» встановлено, що свобода  слова  і  вільне  вираження у друкованій формі своїх поглядів   і   переконань   гарантуються  Конституцією  України.

Крім того, згідно із частиною 2 статті 2 Закону України «Про друковані засоби масової інформації ( пресу ) в Україні» друковані засоби масової інформації є вільними. Забороняється створення та фінансування державних органів, установ,  організацій або посад для цензури масової інформації.

Редакція « Газети. If.ua » обурена такими діями друкарні «Місто-НВ». Такого брутального, нахабного цензурування не було ні при Кучмі, ні при Януковичу.

Якщо команда О.Сича вже нині використовує такі незаконні, брутальні методи включно із прямим втручанням в діяльність засобу масової інформації, то що можна було б чекати, якщо б її наділили владними повноваженнями? 

Петро Парипа,

головний редактор тижневика “Газета.IF.UА»