Створений на Харківщині Громадянський блок Віталія КЛИЧКА заявляє про можливість зриву виборів до місцевих рад у Харківській області. Як передає кореспондент УНІАН, про це йдеться у заяві Блоку, переданій до ЗМІ. Зрив виборів, говориться в заяві, “може статися внаслідок дій Київського районного суду міста Харкова”.

“Громадянський блок Віталія КЛИЧКА має підстави сумніватися в незаангажованості Київського районного суду міста Харкова через низку дій названого суду 12-17 березня 2006 року”, - зазначають автори заяви. За їхніми словами, “Київський районний суд міста Харкова послідовно ігнорує процесуальні вимоги чинного виборчого законодавства. Зокрема, 12 березня суд прийняв до розгляду позов, вимоги якого вже розглядалися тричі Харківською обласною та міською територіальними виборчими комісіями, і були залишені без розгляду через недотримання термінів оскарження”. “Ми маємо підстави вважати, що частина поданих до суду документів були сфальсифіковані, або викрадені з приміщення офісу Громадянського блоку Віталія КЛИЧКА”, - йдеться у заяві.

Її автори наголошують, що “у разі задоволення вимог позивача  “визначити спосіб захисту порушеного права та порядок усунення усіх наслідків, а саме заборонити використання імені Віталія Кличка в назві блоку” існує реальна загроза  зриву виборів в Харківській області”.

Відео дня

За висновком юристів блоку Віталія КЛИЧКА, “згідно ч. 1 ст. 64  Закону України „Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів” виборчі бюлетені мають бути виготовлені не пізніше як за 10 діб до дня голосування.  Норми про внесення змін у бюлетенях  до назв блоків партій в чинному законодавстві відсутні. Задоволення позову Київським районним судом у засіданні, яке призначене на 20 березня, означатиме зрив виборів в Харківській області, оскільки передрук усіх бюлетенів виборів до місцевих рад  фізично неможливий в терміни, які лишаються до 26 березня 2006 року”.