Київ. 18 січня. УНІАН. Делегація представників найбільшого в Ізраїлі реабілітаційного центру «Левінштейн» проводить у Києві тренінги для українських колег.

Про це посол Ізраїлю в Україні Еліав Бєлоцерковські повідомив на прес-конференції в УНІАН.

«У непростий етап, який зараз переживає Україна, ми вважаємо нашим обов'язком допомогти, поділитися накопиченим у нас досвідом. У нас є ряд проектів у різних напрямах, але головний напрям - це медицина. Два проекти, в яких ми працюємо, - це питання посттравматичного синдрому і питання реабілітації», - сказав посол.

Він зазначив, що така співпраця насамперед важлива для тих, хто постраждав під час бойових дій у зоні проведення антитерористичної операції.

За словами посла, головний підсумок проведених в Україні зустрічей – налагодити співпрацю насамперед у питаннях навчання та підвищення кваліфікації українських спеціалістів у сфері реабілітації.

Керівник відділення ортопедичної реабілітації центру «Левінштейн» Хагай Амір зазначив, що в ході візиту представники центру провели ряд зустрічей в міністерствах соціальної політики, охорони здоров'я, а також з представниками Товариства Червоного Хреста України, Всесвітньої організації охорони здоров'я, представниками Нацгвардії, які відповідають за напрям медичного забезпечення.

«Вони надали нам можливість проконсультувати і ознайомитися з лікуванням деяких своїх пацієнтів, які були присутні на зустрічах», - сказав Амір.

Також представники центру зустрілися з працівниками українських реабілітаційних центрів.

«Нас ознайомили з планами розширення, розвитку цієї допомоги і просили висловити наші рекомендації», - сказав Амір.

Керівник міжнародного відділу реабілітаційного центру «Левінштейн» Артур Казієв, у свою чергу, зазначив, що сьогодні для України дуже важливі знання, накопичені в центрі «Левінштейн».

«Ми будемо раді поділитися знаннями, ми розуміємо, наскільки це потрібно сьогодні. На всіх зустрічах ми відзначали терміновість всього того, що пов'язано з реабілітацією, тому що деяким пацієнтам реабілітація потрібна саме сьогодні, через два роки їм вже буде важко допомогти», - сказав він.

Казієв також зазначив, що за час проведення в Україні АТО двоє українських військовослужбовців пройшли реабілітацію в центрі «Левінштейн».

У свою чергу директор українсько-ізраїльського Інституту стратегічних досліджень ім. Голди Меїр Альберт Фельдман зазначив, що в центрі всього 300 місць, і його діяльність у першу чергу спрямована на те, щоб надавати допомогу жителям Ізраїлю.

Делегація представників центру «Левінштейн» перебуває в Києві 16-18 січня. В центрі проходять відновлювальне лікування пацієнти, які постраждали в результаті аварій, цивільних і військових дій, дорожньо-транспортних подій, а також люди з обмеженими можливостями в результаті різних хірургічних втручань, у тому числі пацієнти, що перебувають у комі.