Київ. 18 січня. УНІАН. Громадські активісти виступили проти спорудження житлового будинку компанією «Центробудсервіс» на проспекті Алішера Навої в Дніпровському районі Києва, оскільки будівництво заплановано в зеленій зоні і може зашкодити розташованим поряд будинкам. Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив депутат Київської міської ради Михайло Буділов.

«Громадськість сказала, що доки не буде проведено публічне обговорення будівництва – жодної будівлі не буде. Я це підтримую. Це зелена зона. Поряд стоять п'ятиповерхові будинки в жахливому стані, які можуть не витримати навантаження (від будівництва – УНІАН)», - сказав Буділов.

Він зазначив, що 15 січня було проведено збори мешканців сусідніх з будівельною ділянкою будинків.

«Були присутні понад 200 осіб Дніпровського району. Громадськість категорично відхилила проект будівництва. Єдине, чого хочуть жителі, – це створити в цьому місці сквер ... На жаль, бенефіціари забудовника проігнорували це зібрання. Напевно, їм немає що сказати громадськості, і це проблема», - сказав депутат.

Громадський активіст Сергій Строй, який мешкає у розташованому поряд з місцем будівництва будинку, зазначив, що, за його інформацією, на даній території можливе значне підвищення рівня ґрунтових вод.

«Якщо зараз там розпочати будівництво, то вся вода буде в підземному паркінгу на Алішера Навої, 69 (і в підвалах п'ятиповерхівок – УНІАН). Тому мешканці цього будинку та прилеглих «хрущовок» намагаються разом зберегти сквер», - сказав він.

У свою чергу громадський активіст Дмитро Карп зазначив, що представники забудовника «Центробудсервіс» проводять зустрічі з жителями мікрорайону, на яких збирають підписи на меморандум про згоду з будівництвом будинку, обіцяючи відремонтувати під'їзди будинків, що розташовані поруч.

«Приходить представник і пропонує підписати згоду на проведення ремонту у під'їзді. Він забуває сказати про те, що це також згода на будівництво. А люди, особливо похилого віку, не читають деталей. Але з приводу ремонту – немає чітко проведеного обстеження, який треба провести ремонт. Це все тільки слова», - зазначив він.

Карп також наголосив, що даний меморандум не має юридичної сили.

«Віталій Кличко, як мер міста Києва, повинен дати оцінку подібним кампаніям і подібним забудовам загалом», - додав активіст.

Як повідомляв УНІАН, громадські активісти неодноразово закликали столичну владу зупинити незаконне будівництво в Києві, знищення природних зон та історичного вигляду міста.

За даними КМДА, в 2015 році в Києві було зупинено близько 50 незаконних будівництв. Серед них ЖК «Перлина Троєщини», «Сосновий бір», «Східна брама» і «Мозаїка», які здійснювалися без дозвільних документів. На самобудах було вилучено будівельну техніку.