Київ. 22 грудня. УНІАН. Найбільший в Україні виробник автобусів - корпорація «Еталон» планує завершити розробку нових автобусів на базі екологічного стандарту Євро-6 у третьому кварталі 2017 року для подальшого їх експорту до країн Європейського Союзу. Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив президент корпорації «Еталон» Володимир Бутко.

«Я думаю, що у нас цей автобус з'явиться з Євро-6 для Європи десь у третьому кварталі 2017 року, раніше не буде», - сказав президент корпорації.

Також Бутко повідомив, що «Еталон» тісно співпрацює з голландською компанією DAF при конструюванні машин. За його словами, в результаті такої співпраці вже розроблено 2 нових моделі 10-метрових автобусів з двигуном екостандарту Євро-5.

Керівник автокорпорації повідомив, що вартість цих моделей становить близько 90 тис. євро.

У ході прес-конференції голова правління «Чернігівського автозаводу», що входить до складу «Еталону», Валерій Купцов зазначив, що дві нові моделі розроблені для українського і європейського ринку.

«Обидва автобуси мають 39 або 37 (для європейських споживачів – УНІАН) місць для сидіння залежно від конструкції задньої двері. Крім того, автобуси розраховані на 20 місць для стояння», - сказав він.

Купцов повідомив, що європейська модель автобуса була успішно представлена на автовиставці у Ганновері, і нею зацікавилися іноземні клієнти.

Як повідомляв УНІАН, корпорація "Еталон" об'єднує 21 підприємство, зокрема, два автобусних заводи (в Борисполі та Чернігові), завод карданних валів "Український кардан" та Чернігівський ковальський завод.