Київ. 20 грудня. УНІАН. Фонд «Соціальне медичне партнерство» у новому році планує збільшити кількість приватних медичних клінік, які надають благодійну медичну допомогу.

Про це сказав на прес-конференції в УНІАН президент фонду «Соціальне медичне партнерство» Євген Шевчук.

За його словами, зношена матеріально-технічна база, брак лікарів загальної практики і висококваліфікованих фахівців вузького профілю призводить до того, що державна медицина стає неефективною, і людям доводиться розраховувати тільки на приватну медицину.

Шевчук зазначив, що мета фонду - залучити до благодійності всі приватні медичні установи країни. «Гроші є магнітом, який притягує нечистих на руку ділків. У фонді ми пішли від цього магніту, нашою формою благодійництва є медична послуга, яку надають приватні клініки, а медичну послугу не можна покласти собі в кишеню», - сказав він.

Шевчук повідомив, що фонд взяв за основу державну талонну систему. «В чому її суть? Кожного місяця, приблизно до 15 числа, клініки передають списки медпослуг, які вони надаватимуть безкоштовно, другу половину місяця фонд розподіляє ці медпослуги серед людей, яким це необхідно», - зазначив він.

За словами Шевчука, насамперед робота фонду орієнтована на жінок і дітей як «найбільш незахищених категорій населення, які потребують медичної допомоги».

Шевчук повідомив, що фонд тісно співпрацює з громадськими організаціями, зокрема з Радою ветеранів та учасників АТО Голосіївського району, ВГО «Всеукраїнська асоціація допомоги хворим на муковісцидоз».

Громадські організації передають списки пацієнтів, яким фонд надає медичну допомогу.

«Практично кожна приватна клініка якоюсь мірою бере участь у благодійних проектах, але робить це хаотично і нерегулярно. Фонд, за великим рахунком, запропонував клінікам управляти їх власними благодійними ініціативами»,- сказав Шевчук.

Він сподівається, що до проекту долучаться клініки не лише міста Києва, але й усієї України.

«У фонді більш як 30 клінік, з якими ми підписали меморандум. Фонд розпочав свою роботу. На якомусь етапі я попросив свою команду не розширювати цей перелік, позаяк краще робити якісно невеликі кроки, ніж просто охопити 500 клінік, але при цьому важко буде контролювати якість», - додав Шевчук.

За його словами, у 2017 році фонд буде максимально розширювати співпрацю з приватними клініками у Київській, Житомирській, Одеській областях. Також планується збільшити кількість медичних послуг, які будуть передаватися фонду в управління. «Навіть ці 30 медичних клінік, які вже зараз тісно співпрацюють з нашим фондом, передали в управління 750 медпослуг, починаючи від МРТ і КТ, лабораторних аналізів, тобто широкий спектр медпослуг», - додав Шевчук.