Київ. 21 жовтня. УНІАН. У Києві в приміщенні Київської малої опери 22 і 23 жовтня відбудеться прем'єра вистави театру КРоТ «Садок Вишневий» за мотивами п'єси А. П. Чехова «Вишневий сад».

Про це повідомив на прес-конференції в УНІАН українсько-німецький режисер, викладач Університету музики та виконавського мистецтва в Штутгарті (Німеччина) Андрій Крітенко.

Він зазначив, що вибрав постановку п'єси «Вишневий сад» тому, що в ній дуже багато паралелей з подіями, які відбуваються сьогодні в Україні. За словами Крітенка, іронічна комедія «Садок Вишневий» відрізняється від попередніх проектів театру відсутністю ненормативної лексики й вікових обмежень для перегляду, але зберігає загальний провокаційний дух, притаманний постановкам театру КРоТ.

Відео дня

«Головне в тому, що ми робимо комедію, а не як у класичному виконанні «Вишневого саду» багатьох театрів, де все якось сумно. «Садок Вишневий» - це дійсно комедія, і ми хотіли зробити смішну, веселу виставу»,- зазначив актор Євген Капорін.

На думку журналіста, ведучого радіо та телебачення, актора театру КРоТ Миколи Вересня, «Садок Вишневий» - це перше правильне прочитання п'єси Чехова. «У мене таке враження, що жодна людина, яка ставила «Вишневий сад», а там написано, що це комедія... а всі ставили як трагедію, як щось заумне...», - сказав Вересень.

Театр КРоТ відомий своїми скандальними виставами «Павлік Морозов», «Сни Васіліси Єгоровни» (за п'єсами Леся Подерв'янського) і «Андрій Вархола. Вигадка», в яких відображається сучасний підхід режисера і трупи до театрального мистецтва.