Київ. 21 вересня. УНІАН. У Києві відбувся передпоказ офіційного кліпу української співачки Джамала на пісню «1944», з якою вона виграла «Євробачення 2016».

Презентація пройшла сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

За словами PR-директора Джамали Дениса Козловського, світова прем'єра нового кліпу Джамали на композицію «1944» відбудеться завтра, 22 вересня, о 10.00.

Як зазначив продюсер Джамали Ігор Тарнопольський, режисером і хореографом-постановником відеокліпу виступив Анатолій Сачивко, оператором став Микита Кузьменко. «Зйомки відео зайняли три дні і проходили у Чернівецькій області в Буковинських Карпатах. Локацією кліпу стала покинута військова база «Памір» на вершині гори Томатик, яка знаходиться на висоті 1565 метрів над рівнем моря», - додав він.

«Мабуть, це була найважча зйомка у моєму житті. Без зупину лив дощ, було 9 градусів тепла, пеленою стояв туман, який не міг прогнати навіть сильний вітер, було жахливо холодно. Здавалося, сама природа вирішила влаштувати нам випробування. Адже ще за день до зйомок світило сонце і ніщо не віщувало негоди», - розповіла Джамала.

«Підйом на гору Томатик тривав 2 години, а спускатися було ще довше. В якийсь момент здалося, що ми стали заручниками гори. Нас заливало холодним дощем, тому ми за першої-ліпшої можливості грілися біля печі і сушили речі. Гаряча їжа була розкішшю, тому що розвести багаття за такої погоди було вкрай складно, ми буквально боролися за вогонь, як первісні люди. Місцеві жителі підгодовували нас медом і поїли трав'яним чаєм. З усієї округи люди приїжджали подивитися на Джамалу. Їм було не лінь у негоду підніматися на гору дві години по бездоріжжю, щоб зробити фото і взяти автограф», - додала співачка.

За словами Джамали, з режисером Сачивком і оператором Кузьменком вона працювала над кліпом пісні «Заплуталась». «Співпраця виявилася успішної, у нас склалися довірчі відносини. І коли Анатолій розповів про своє бачення кліпу на «1944», ми без роздумів погодилися знову попрацювати з хлопцями», - зазначила вона.

Також Джамала окремо відзначила дизайнера Соню Солтес, яка працювала над стилем героїв. «Завдяки їй хлопці виглядають дуже цікаво. Танцюристи неймовірні молодці - ніхто і не думав скаржитися або здаватися, всі танцювали в повну ногу. Випробування дощем і холодом нас тільки згуртували, ми стали одним плем'ям», - вважає співачка.

Як повідомлялося, пісня Джамали «1944» вийшла в однойменному альбомі 10 червня в Європі, і через місяць - у США. Платівка побачила світ у найбільшому у світі лейблі Universal Music Group. Реліз включає в себе 12 композицій - вісім англійською і три українською мовою. В Америці реліз здійснює компанія Republic Records, яка працює з такими артистами, як ArianaGrande, Drake, Florence + The Machine, John Newman, Nickelback, Nicki Minaj, The Weeknd та ін., а в Європі – у лейблі Universal Music Denmark, який крім іншого займається ексклюзивної дистрибуцією офіційної збірки «Євробачення 2016».

Попередній кліп Джамали «Шлях додому» вийшов у світ 3 лютого і на даний момент набрав 850 тис. переглядів.

Крім того, у серпні Джамала зіграла сольний концерт у Стамбулі. Виступ відбувся на найбільшому літньому майданчику Туреччини - Cemil Topuzlu Harbiye Open-Air Theatre. Також на початку вересня співачка стала хедлайнером міжнародного джазового фестивалю «Джаз на Дніпрі» (м. Дніпро).