Київ. 15 вересня. УНІАН. У Києві презентували проект ІMRO (International Medical Relations Organization) - стартовий майданчик для українських лікарів та новітніх українських розробок у сфері медицини.

Як заявили учасники презентації, що відбулася в УНІАН, у рамках проекту українські вчені, видатні лікарі та розробники медичних технологій і ноу-хау зможуть представити свої напрацювання на ринку глобальної медицини перед провідними країнами світу.

Учасники заходу наголосили, що метою діяльності IMRO є підвищення іміджу України на ринку глобальної медицини, посилення просування її медичних можливостей, а також широка співпраця з розвиненими країнами.

Засновник IMPO Ірина Сисоєнко заявила, що українська медицина та українські медики мають значний потенціал.

«Ми зобов’язані активізуватися на ринку глобальної медицини, щоб позиціонувати Україну, щоб формувати позитивний імідж нашої держави, щоб формувати позитивний імідж наших лікарів як в Україні, так і за кордоном. Дуже стрімко набуває розвитку ринок глобальної медицини. З 2004-го по 2014 рік ринок глобальної медицини зріс у понад 10 разів з 40 млрд доларів до 500 млрд доларів. Розвиток глобальної медицини має великий вплив на національні системи охорони здоров’я, на економічну ситуацію у державі. Зокрема одним з успішних гравців на ринку медичного туризму є Туреччина. У 2014 році Туреччина прийняла 620 тис. медичних туристів і заробила 4,5 млрд доларів», - повідомила Сисоєнко.

На її думку, Україна має формувати імідж країни медичного туризму. «Ми маємо певні негативні явища на території нашої країни. Але ми маємо посилювати позитивні можливості, які у нас є. Саме в медицині є такі можливості. Тому ми сформували такий майданчик, який допоможе сформувати імідж України. Ми будемо проводити конференції, їздити у інші країни і показувати усі можливості України. А головне - ми будемо формувати імідж нашим лікарям, якими ми пишаємося», - сказала Сисоєнко.

Вона підкреслила, що ІMRO допомагатиме передовим медичним гравцям України ефективно представляти свої продукти і послуги на ринку глобальної медицини та налагоджувати зв'язки і співпрацю з цим ринком.

Член Європейського товариства репродукції людини і ембріології та Американського товариства репродуктивної медицини, президент Української спілки ембріологів Віктор Зінченко наголосив, що в Україна є одним з визнаних світових лідерів у галузі репродуктивної медицини.

«Ми можемо показати світу високий рівень та якість нашої медицини. Ми можемо запропонувати індивідувальний підхід у лікуванні. Наша медицина зараз розвивається швидкими темпами. У репродуктивній медицині ми є світовими лідерами щодо певних технологій. У нас є сучасне обладнання, висококласні фахівці, які лікують, допомагають пацієнтам - і українським, і зарубіжним. У моїй практиці були пацієнти з 50 країн світу, котрі мали щасливий фінал у лікуванні безпліддя. На мою думку, це міф про те, що до нас пацієнти приїжджають тому, що в нас дешево. Ні. Більшість з тих, хто приїжджає, вже мали негативний досвід лікування у своїх країнах або інших країнах світу. Ми геть інші, ми використовуємо світові технології, але з українською душею та серцем. Сподіваюся, що ці ініціативи, активна робота у цьому напрямку будуть мати успіх і будуть підтримані гаслом «Україна – колиска талантів», - наголосив Зінченко.

У свою чергу, член Американської академії anti-age медицини та Європейської асоціації лазерної дерматології, засновник і керуючий партнер Aesthetic Consilium Group, голова клініки естетичної медицини Shagov Aesthetic Medicine Євгеній Шагов заявив, що Україна має високі рейтинги серед іноземних громадян.

«З нами рахуються й іноземні колеги. На великих міжнародних конгресах у Європі та Азії цього року наші українські колеги були модераторами на певних секціях. Наші фахівці займають гідне місце серед фахівців із світовими іменами. У нашій країні народжуються тренди косметологічної галузі», - сказав Шагов.