Київ. 14 вересня. УНІАН. Компанія "Хюндай Мотор Україна" запустила соціальний проект "H-road" для підвищення рівня культури водіння і безпеки на дорогах.

Про це в ході презентації проекту в інформагентстві УНІАН повідомив голова регіональної штаб-квартири Hyundai Motor Company CIS & Eastern Europe Regional Headquarters  Mr.Jeong (Містер Чонг)  .

"Я дуже радий оголосити про започаткування в Україні, яка є одним з основних ринків у цьому регіоні, цього соціального проекту. Визнаючи важливість підвищення рівня безпеки на дорогах, "Хюндай" запускає проект "H-road", метою якого є підвищення культури водіння на українських дорогах, а також підвищення рівня взаємоповаги серед водіїв", - сказав Містер Чонг.

Крім того, він зазначив, що ще однією метою проекту є допомога українським дітям-сиротам. За його словами, проект надасть можливість таким дітям отримати безкоштовне навчання в різних сферах, зокрема, IT, водіння, дизайну та ін.

Фінансування проекту, за словами Містера Чонга, здійснюватиметься за рахунок продажу спеціальних стікерів, розроблених українським брендом GAPCHINSKA, які учасники проекту зможуть наклеїти на свої авто.

Як уточнив генеральний директор "Хюндай Мотор Україна" Ігор Гладковський, ціна стікерів, які стануть візуалізацією проекту, становитиме 20 грн і їх можна буде придбати в офіційних дилерських центрах "Хюндай". Крім того, за словами Ігоря Гладковського, наявність такого стікера дасть можливість автовласникам отримати знижку на обслуговування і запчастини в сервісних центрах компанії Хюндай.

"Ціна 20 грн - абсолютно номінальна. Хто хоче допомогти більше, може зайти на нашу сторінку і там немає жодних обмежень", - сказав  Ігор Гладковський.

За його словами, проект триватиме з вересня 2016 року по березень 2017 року, а підсумки проекту будуть оголошені в травні наступного року.

Як зазначила співзасновник та голова правління благодійного фонду "Благомай", який передаватиме зібрані кошти безпосередньо дитячим будинкам, Тетяна Скригіна, під опікою фонду перебуває понад 30 дитячих будинків по всій Україні, з яких щорічно випускається кілька сотень дітей, яким необхідне навчання.

"Ми хочемо зараз навчити хоча б 50 дітей. Якщо у нас вийде більше - буде більше. Але я думаю, ми залучатимемо кошти і пожертвування не тільки від компанії "Хюндай", а також будемо залучати громадськість", - сказала Тетяна Скригіна.

Як резюмував Ігор Гладковський, кількість дітей буде обмежена обсягом отриманих з допомогою цього проекту коштів.

Як повідомляв УНІАН, раніше Міністерство фінансів України запропонувало наступного року зменшити кількість академічних стипендій, що виплачуються студентам за успішність, і збільшити кількість стипендій, виплачуваних студентам з малозабезпечених сімей. За словами міністра фінансів України Олександра Данилюка, сьогодні 70% студентів, які навчаються на бюджеті, отримують стипендії, які видаються всім, у кого середній бал вище 4. А соціальні стипендії для дітей-інвалідів, сиріт та інших пільгових категорій отримують менше 6% студентів.