3-4 листопада 2016 року в Києві на сцені Національного академічного театру опери та балету України виступить легенда світового балету - соліст Міланського опери Teatro alla Scala Леонід Сарафанов в балеті «Дон Кіхот».

Леонід Сарафанов є еталоном класичного балетного танцю і входить в еліту світового балету. Його репертуар включає всі провідні балетні ролі, а образи мають свої яскраві характери, які поєднуються з бездоганною технікою і майстерністю. Завдяки своїм зусиллям і таланту він увійшов до списку найкращих танцівників сучасності в світі мистецтва.

Він є солістом престижного театру світу Teatro alla Scala (Мілан, Італія), а також запрошеним солістом Metropolitan Opera (Нью-Йорк, США) та Grand Opera (Париж, Франція). Леонід Сарафанов володар міжнародної премії «Benois de la Danse», премії «Золота маска», «Золотий софіт», а також є лауреатом престижної премії Рудольфа Нурієва.

Відео дня

Його сценічна партнерша - Олеся Шайтанова є одною з кращих солістів Національної опери України, лауреат міжнародних конкурсів. Також у виставі візьмуть участь провідні солісти Національної опери: Катерина Козаченко, Сергій Литвиненко, Ваня Ян, Катерина Курченко.

«Дон Кіхот» - балет за романом Мігеля Сервантеса. У сюжетну основу покладено історію кохання Кітрі і Базиля. Він вважається самим барвистим і емоційним спектаклем класичного репертуару. Комічний сюжет, іспанський темперамент та музика Людвіга Мінкуса не залишать байдужим навіть найвибагливішого глядача.

Виступ Леоніда Сарафанов на театральній сцені вже давно вважається важливою подією до якого прив'язана увагу всього світу. Без сумніву шанувальники балетного мистецтва не зможуть пропустити таку грандіозну подію. У гостей заходу залишаться незабутні враження і маса яскравих емоцій.

Додаткова інформація на сайті:  https://www.concert.ua/eventpage/don-kihot-03-11