Київ. 10 серпня. УНІАН. Обов'язкові внески забудовників до місцевих бюджетів у вигляді пайової участі не спрямовуються на розвиток соціальної інфраструктури, повідомив генеральний директор компанії «Центр технічних рішень-груп» Віктор Лещинський на прес-конференції в УНІАН, присвяченій Дню будівельника.

«Всі забудовники до введення в експлуатацію будівлі сплачують пайовий внесок до бюджетів міста, селища. Чому не будуються школи, садочки, або інші інфраструктурні об'єкти? Як розподіляє місцевий бюджет ці кошти – це питання до них», - сказав Лещинський, додавши, що розмір пайової участі, який забудовник вносить на розвиток інфраструктури, становить мінімум 4% від кошторисної вартості будівництва об'єкта.

Він також зазначив, що, крім оплати пайової участі, девелопер для початку будівництва повинен отримати від місцевої влади містобудівні умови і обмеження, які описують вимоги до забудовника з благоустрою території, будівництва шкіл, дитсадків, дитячих майданчиків.

Як повідомляв УНІАН, за словами експерта Центру економічної стратегії Олександра Кашко, розрахунок пайового внеску зараз здійснюється за непрозорими формулами, а чиновники не несуть відповідальності за можливі зловживання.

Фото-новини з прес-конференціїhttp://photo.unian.net/ukr/themes/67099