Київ. 5 серпня. УНІАН. Всеукраїнська громадська організація «Спілка громадських організацій України «Народна рада» ініціює створення нової структури «Народна платформа», фахівці якої шукатимуть вирішення проблемних питань в державі з метою допомогти владі розбудовувати країну.

Про це заявила на прес-конференції в УНІАН голова правління ВГО «СГОУ «Народна Рада» Надія Лукашевич.

Вона зазначила, що днями відбулася рада з формування «Народної платформи», у якій взяли участь представники понад 4 тис. громадських об’єднань, що входять до ГО «Народна Рада» і загалом представляють щонайменше 4 млн активних громадян.

Відео дня

«І ми вирішили зробити структуру, яка називатиметься «Народна платформа». Це як основний стіл перемовин, щоб можна було підписувати угоду між владою і народом, збиратися на такі «народні» збори», - пояснила Лукашевич.

Подібний формат зустрічей та роботи, за її словами, має сприяти якісному розвитку громадянського суспільства в Україні, розвитку її економіки та покращенню міжнародного іміджу.

Як зауважила Лукашевич, ідею створення такої структури підказали польські колеги, які реалізували її у вигляді польської «Громадянської платформи».

Передбачається, що у рамках «Народної платформи» збиратимуться фахівці в тій чи іншій сфері і розглядатимуть найбільш актуальні проблеми в державі та свої спільні напрацювання передаватимуть владі країни.

Лукашевич наголосила, що «Народна платформа» має об’єднати фахівців-українців з різних регіонів країни, як західних, так і східних.

«Буде рух освітян, буде рух медиків та інших. Тільки ми самі (я маю на увазі народ України, а не чекати, поки зробить влада), засукавши рукава, змінимо країну. Тільки треба наша воля, щоб ми просили, переконували і повели за собою людей, яких обираємо (у владу – УНІАН)», - сказала голова правління ВГО «СГОУ «Народна Рада».

«Ми хочемо, щоб все на себе взяла наша структура, яку ми зараз створюємо, яка буде називатись «Народна платформа». І ми не будемо дозволяти без підпису «ради старійшин» приймати якісь закони в державі. Хай все-таки говорить грамотний народ, який безкоштовно, не за гроші, сідає і працює. Тільки такий можливий варіант, щоб Україна не розпалась на шматки і розвивалась», - підсумувала Лукашевич.

Фото-новини з прес-конференції: http://photo.unian.net/ukr/themes/67030