Київ. 30 травня. УНІАН. Цієї неділі, 5 червня, на Контрактовій площі у Києві відбудеться «Барвистий пробіг (Color Run)».

Про це сьогодні під час прес-конференції в УНІАН повідомив директор «КМ Ранніг клаб» Костянтин Божко.

«Цей пробіг у Києві проходить вже третій рік поспіль… Вперше ми його проведемо на Подолі. Це буде Контрактова площа. Очікуємо близько 1,5 тисяч учасників», - розповів він.

Відео дня

За його словами, реєстрація на участь у заході триватиме до кінця тижня. На сьогодні вже зареєструвалось близько 1000 охочих.

«Люди будуть пробігати дистанцію 3 або 6 кілометрів. Волонтери обсипатимуть їх різнокольоровими фарбами холі, які ми привезли спеціально з Індії. Вони на рослинній основі і абсолютно безпечні, не токсичні і використовують у всьому світі для таких пробігів. Це не спортивний захід. Змагальної складової тут немає. Це більше шоу. На трасі також будуть працювати ді-джеї… Всі учасники, які зареєструються, отримають призи та подарунки від наших партнерів», - розповів Божко.

Він також зазначив, що окрім пробігу для дорослих, буде ще й дитячий на 400 метрів. Всі діти отримають медалі за участь у дійстві. Участь дітей у заході – безкоштовна, а вартість для дорослих учасників становить 300 гривень.

У свою чергу технічний директор «Кольорового пробігу» Ігор Кріцак розповів: «Дистанція для дорослих у нас 3 і 6 кілометрів. Учасники будуть стартувати на Контрактовій площі та бігтимуть по вулиці Сагайдачного до повороту на вулиці Ігоревській. Там вони будуть розвертатись і продовжувати свій рух навколо Контрактової площі. Одне коло складає 1,5 кілометра. Вздовж траси буде розміщено три локації, на яких учасників будуть обсипати фарбами холі. Буде три локації, на яких будуть грати ді-джеї».

За словами представника компанії New Balance Ukraine Олени Бойко, ще однією родзинкою пробігу стане флешмоб. «Це живий прапор України фарбами холі. Тобто сотні тисяч людей прийдуть не лише за емоціями, а й утворять собою прапор», - розповіла вона.

Вона також зазначила, що в рамках заходу, спільно з ведучими програми «Сніданок 1+1», проходить благодійна акція. «Ми збираємо канцтовари для дітей, які лікуються в Охматдиті. Протягом минулого тижня і цього тижня у всіх магазинах нашої торгової марки розмістили «скриньки доброти». Можна принести олівці, фломастери, альбоми, фарби тощо. Все це ми передамо в лікарню, щоб дітям було веселіше. Девіз цього заходу «Розфарбуй дитячі будні яскравими фарбами»», - розповіла вона.

Також пройде конкурс на найкращий костюм учасника пробігу. Розпочнеться захід о 9.30 ранку.