Київ. 27 травня. УНІАН. Масштабний велопарад - Всеукраїнський Велодень, який пройде в Києві 28 травня, з метою популяризації велосипедного руху, як очікується, збере близько 10 тис. учасників.

Як повідомила на прес-конференції в УНІАН голова оргкомітету "Велодень Київ" Ганна Даниленко, Всеукраїнський Велодень проводитиметься вже вдесяте і традиційно об'єднує всю Україну.

За її словами, ця акція уже пройшла у Львові, Чернігові та Полтаві, а в неділю, 29 травня, пройде в Харкові. У Києві масштабний велопробіг відбудеться завтра, 28 травня, на Хрещатику та Великій Васильківській.

Відео дня

Даниленко уточнила, що акція стартує о 10.00 на Європейській площі і закінчиться о 16.30 у парку Дружби народів. Автомобільний рух на Європейській площі вздовж маршруту буде перекрито.

«Велосипедисти, незалежно від стилю катання, віку і способу життя, виїжджають на центральні вулиці міст для того, щоб звернути увагу на здоровий і активний спосіб життя, і показати необхідність створення безпечних умов для життя і їзди велосипедистів у місті", - наголосила активіст, закликавши всіх бажаючих приєднатися до цієї ініціативи.

Даниленко також додала, що крім велопробігу в парку Дружби народів відбудеться Велоквест – велосипедна гра, метою якої буде збір коштів для онкохворих дітей, гроші передадуть у благодійний фонд «Таблеточки».

Крім того, в парку пройде ряд змагань, а також працюватимуть дитяча анімаційна зона і фотовиставка.

Як повідомляв УНІАН, маршрут Всеукраїнського Велодня в Києві 28 травня пролягатиме через Європейську площу, Майдан Незалежності, вулицю Хрещатик, вул. Велика Васильківська, вул. Ковпака, вул. Антоновича, м. Либідська (розворот), потім через вул. Велика Васильківська, вул. Хрещатик, Європейську площу, Володимирський узвіз, Поштову площу, Гаванський міст, вул. Набережно-Рибальську і парк Дружби народів.

У Києві біля станції метро "Лівобережна" 25 травня відкрився вже третій у столиці перехоплювальний велопаркінг для надання послуг киянам, які добираються до метро на велосипедах.

Раніше директор комунального підприємства "Київтранспарксервіс" Артем Шамрай повідомив, що підприємство найближчим часом забезпечить столицю велопарковкою. За його словами, перші велопарковки з'являться біля адмінбудівель і в рекреаційних зонах.

Аналогічні велопаркінги вже працюють біля станцій метро "Виставковий центр" та "Оболонь".