Київ. 27 травня. УНІАН. У Києві 29 травня стартує Перший дитячий футбольний турнір пам'яті Валерія Лобановського, в якому братимуть участь діти віком 7-8 років.

Про це один із організаторів змагань, депутат Київської міської ради Володимир Гончаров повідомив на прес-конференції в УНІАН.

За його словами, турнір збере більш як 20 команд і відбуватиметься у Дарницькому районі на трьох майданчиках одночасно.

Відео дня

"Мені дуже приємно входити в оргкомітет турніру пам'яті легендарного гравця і тренера, - зазначив Гончаров. - Валерій Васильович Лобановський - ідеал гравця і тренера, на якого треба рівнятися і молодим гравцям. Символічно, що турнір проводиться в рік 30-річчя перемоги київського "Динамо" в Єврокубку - Кубку володарів кубків. І дуже тішить той факт, що багато команд заявилися на цей турнір".

У свою чергу директор ДЮСШ «Переможець» Олег Мічурін наголосив на необхідності пам'ятати про Лобановського.

"Ми маємо відроджувати пам'ять про великого тренера. Зараз запитай у дітей, хто такий Лобановський? Вони, напевно, не дадуть відповіді. Завдяки проведенню турніру, всі діти будуть знати це ім'я. Лобановський - тренер Києва. І для дітей дуже важливо пам'ятати про нього. Моя мрія - щоб через 2-3 роки змагання відбувалися на кожному клаптику землі у Києві», - сказав він.

Одним із організаторів турніру також виступив Дитячий футбольний клуб ім. Валентина Шербачова, відомого спортивного тележурналіста.

Присутній на прес-конференції голова Дитячо-юнацької футбольної ліги Київської області Валерій Золотухін повідомив, що всі діти в клубі будуть навчатися або безплатно, або за мінімальну плату.

Член Асоціації спортивних журналістів України Валентин Щербачов повідомив, що вже йде набір дітей і тренерів до клубу його імені.

«Відібрали кілька десятків дітлахів. За статистикою, найбільш талановиті діти з сімей з невеликим статком. Тому ми вирішили, що заняття будуть доступні для дітей з будь-якої сім'ї, з будь-яким статком», - наголосив він.

Перший дитячий футбольний турнір пам'яті Валерія Лобановського стартує у Києві 29 травня і триватиме до 4 червня. На сьогоднішній день для участі в змаганнях вже зареєструвалася 21 команда, ще 4 подали заявки. Останній день подачі заявок - субота, 28 травня.

Урочисте відкриття  турниру відбудеться  30 травня  о 18.00 на футбольному полі  Київскої  інженерної  гімназії (вул. Княжий Затон, 12-А).