Київ. 18 травня. УНІАН. Комунальне підприємство "Київтранспарксервіс", яке є єдиним оператором парковок у столиці, планує до 2017 року збільшити кількість пакувальних місць у Києві утричі - до 120 тис. паркомісць.

Про це на прес-конференції «Звіт про сто днів роботи», яка пройшла в інформагентстві УНІАН, повідомив директор підприємства Артем Шамрай.

"Зараз фактична кількість машиномісць, яка визначена рішенням Київради, становить 39 706 машиномісць. Згідно із затвердженою концепцією, до 2017 року таких машиномісць має бути 120 тис., і ми посилено над цим працюємо", - сказав він.

Відео дня

Він також додав, що зараз у Києві налічується 890 необлаштованих пакувальних майданчиків, з яких вже майже 700 парковок - на завершальній стадії облаштування.

Шамрай також розповів, що за звітний період (100 днів - УНІАН) у рамках боротьби з неправильно припаркованими автомобілями з київських вулиць було евакуйовано 138 автомобілів, а дохід від евакуації становив 92 тис. грн.

При цьому він зазначив, що підприємство не має достатньої кількості техніки для евакуації неправильно припаркованих автомобілів, що не дозволяє ефективно боротися з порушниками по всьому Києву.

"У центрі має працювати, як мінімум, 20 евакуаторів, і локація парковок має бути побудована таким чином, щоб евакуатори встигали їх вивантажувати. У центрі курсують два евакуатори. Бракує рук - порушників багато, а працюють з евакуаторів тільки два", - сказав Шамрай.

Чиновник також додав, що за три місяці за результатами перевірок на підприємстві було звільнено 52 особи, а загальний стан "Київтранспарксервісу" на початок його роботи оцінювався на межі банкрутства, зі стовідсотковим опором до будь-яких змін.

"Підприємство перебуває у критичному стані. Рівень корупції і саботажу нових реформ і змін наближається до 100%. Одна з перших фраз, коли я заступив на посаду, була: "Молодий чоловіче, куди ви лізете? Підприємство через місяць збанкрутять". Частину з таких співробітників вже звільнено", - сказав Шамрай.

Він також закликав журналістів і громадських активістів сприяти реформуванню підприємства, проводячи прихований моніторинг, а також виявляти нечистих на руку паркувальників або тих, хто ними представляється.

Як повідомляв УНІАН, раніше Шамрай заявив, що "Київтранспарксервіс" планує за рахунок оптимізації своєї роботи вийти у 2016 році на показники прибуткової діяльності, тоді як за 2015 рік підприємство отримало 5,2 млн грн збитку.

Крім того, він повідомив, що київська влада планує до кінця року додатково залучити 20 евакуаторів для боротьби з неправильно припаркованими авто.

Шамрая було призначено директором комунального підприємства «Київтранспарксервіс» мером Києва Віталієм Кличком 29 січня 2016 року.