Київ. 25 квітня. УНІАН. 29 квітня в Українському домі в центрі Києва відбудеться виступ дуету вокальних імпровізацій Duo Zikr, театру «Голос вогню» та симфонічного оркестру під керівництвом Едуарда Сенько в рамках концерту «Воїн Духу».

Про це повідомила на прес-конференції в УНІАН учасниця дуету Duo Zikr, художній керівник театру «Голос вогню» Ольга Ткаченко.

«Унікальність дуету Duo Zikr у його особливій манері виконання, а саме: техніці вібраційного голосоведіння - звук зароджується всередині тіла і через тілесні резонатори та вібрації виходить у спів специфічним тембром», - сказав ще один учасник дуету, продюсер Ігор Силін.

«Ми хочемо донести через музику про ті якості людського духу, які дозволяють людині перемагати в найскладніших обставинах життя», - додав Силін.

Учасники прес-конференції повідомили, що всі партії в концерті прозвучать в особливій техніці співу, яка є унікальною, виконується тільки учасниками дуету і є ними запатентованою, демонструє свободу вокальної імпровізації та поєднує різні стилі та техніки храмового (резонансного) співу.

Хормейстер театру «Голос вогню» В’ячеслав Рубель зазначив, що його місія полягала в тому, щоб покласти на ноти наживо наспівані мелодії Силіна та Ткаченко. «Так народилися сім пісень під назвою «Воїн духу». На завершення - пісні пройшли процес аранжування симфонічним оркестром під керівництвом диригента Едуарда Сенько і готові до того, аби їх почули шанувальники симфонічної музики, джазових мотивів, імпровізацій та етноспівів»,- сказав Рубель.

Ткаченко також повідомила, що ідея створення театру вокальних імпровізацій народилася на одній із репетицій спектаклю, де вона вразила Силіна незвичною манерою виконання пісні. Режисер запропонував заспівати удвох весь спектакль, що і було реалізовано в подальшому.

Перший виступ дуету на широкий загал відбувся 3 квітня 1993 року на сцені Смольного собору міста Санкт-Петербург. У 2013 році дует відзначив свій двадцятирічний ювілей.

Крім того, музика у виконанні дуету була неодноразово використана у кінострічках. Дует виступав із багатьма відомими музикантами - Борисом Гребенщиковим, Дживаном Гаспаряном, Сергієм (Чижом) Чиграковим та ін. Вокалісти Duo Zikr побували з концертами в багатьох країнах, серед яких Франція, Велика Британія, Німеччина, Угорщина, Італія, США, Австралія, Ізраїль.