Київ. 14 квітня. УНІАН. У Києві 23 квітня на мототреку "Пирогово" стартують забіги із перешкодами "Гонка нації".

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив засновник Громадської організації "Гонки нації" Юрій Подлєсний.

За його словами, у минулому році було організовано чотири подібних забіги у Києві та Буковелі, в яких взяли участь близько 5 тисяч осіб та понад 20 тисяч глядачів.

Відео дня

"Сьогодні ми презентуємо п’ятий забіг, на участь в якому вже зареєструвалися понад 950 осіб, серед яких близько 50 патрульних поліцейських", - сказав Подлєсний.

Він зазначив, що змагання складатимуться з двох етапів - "Забіг сили" та Забіг волі". Перший, як пояснив Подлєсний, складається із спринту на 5 км із 15 перешкодами, другий - забіг на 13 км із 20 перешкодами.

При цьому Подлєсний зауважив, що всі перешкоди будуються за зразками та стандартами, які використовуються під час підготовки бійців у Збройних Силах України та спецпідрозділах, а отже учасники заходу, нижній вік яких починається з 18 років, мають діяти, використовуючи всі свої можливості, проявити всю свою підготовку.

"У західних країнах такі змагальні заходи надзвичайно популярні, і ми бачимо в їх проведенні в Україні велику перспективу. Адже фактично людина не лише змагається з іншою, а, насамперед, вона змагається із собою", - зазначив Подлєсний і зауважив, що 28 травня аналогічні заходи відбудуться у Харкові на території Журавлівського гідропарку.