Київ. 4 квітня. УНІАН. Освітній проект «Школа мерів» з 15 квітня запустить навчальну програму з підвищення кваліфікації чинних голів місцевого самоврядування та їх команд, а також претендентів на посади голів міських адміністрацій.

Про це повідомив засновник і керівник «Школи мерів», голова правління агентства з питань стратегічних комунікацій і розвитку «Спільні зусилля» Руслан Рохов на прес-конференції в УНІАН.

«Занадто мало уваги приділяється саме підготовці навчальних програм для управлінських кадрів, для тих людей, які прийматимуть відповідальні рішення, нестимуть відповідальність за ефективність цих рішень і, власне, ефективність самих реформ. Ми говоримо про міських голів. Так з'явилася ідея створення школи», - сказав він.

Відео дня

Як повідомив Рохов, набір на програму триватиме до 7 квітня. При цьому перевага у наборі надаватиметься саме чинним мерам. Програма навчання розрахована на півроку і триватиме до початку вересня 2016 року. Організатори мають намір залучити до участі у програмі 50 осіб, які будуть розділені на 10-12 команд по 4-5 учасників у кожній.

За словами Рохова, програма передбачає освоєння стандартів державного управління на базі однієї з провідних українських бізнес-шкіл «МІМ-Київ». Крім того, програмою навчання передбачено тиждень стажування у муніципалітетах Польщі.

Присутній на прес-конференції Голова Представництва ЄС в Україні Ян Томбінський  акцентував  важливість якісної підготовки кадрів на місцях для успіху реформи Децентралізації. Посол підкреслив, що ЄС надає Україні фінансову підтримку в рамках цієї реформи, і освітня складова як от  програма "Школа Мерів" - важливий її аспект.

Директор з маркетингу «МІМ-Київ» Марина Шиянь, яка також брала участь у прес-конференції, повідомила, що під час навчання майбутні голови міськадміністрацій вивчатимуть місцеві фінанси, стратегії місцевого економічного розвитку, стратегії енергоефективності та низку інших предметів.

«Це не клас MBA. Ми не готуємо за цією програмою бізнесменів, ми готуємо державних управлінців», - сказала вона.

Згідно з даними організаторів, програма є безкоштовною, проте вона не включає у себе витрати на особисте переміщення, проживання та харчування тих, хто навчається. Фінансуватиме програму неурядовий інвестиційний фонд WNISEF.

Як пізніше у коментарі УНІАН повідомила керівник проектів місцевого економічного розвитку WNISEF Ірина Озимок, яка також була присутня на прес-конференції, фінансування програми «Школи мерів» обійшлося фонду десь у 40 тис. дол.

Згідно з даними організаторів, 15 квітня відбудеться повторний запуск навчальної програми «Школи мерів». У першій програмі взяли участь 13 команд - претендентів на посаду голів міськадміністрацій, з яких 10 взяли участь у виборах і 3 - здобули перемогу.

Освітній проект «Школа мерів» було створено за підтримки громадської організації «Спільні зусилля», бізнес-школи «МІМ-Київ» і клубу «КОЛО».

Довідка УНІАН. WNISEF - неурядовий фонд з капіталом у розмірі 150 млн дол., що інвестує у підприємства малого та середнього бізнесу в Україні та Молдові.

Київська бізнес-школа «Міжнародний інститут менеджменту» («МІМ-Київ») має повне членство у глобальних асоціаціях EFMD і AMBA, регіональних CEEMAN (Центральна та Східна Європа) та BDMA (Північна Європа та країни Балтії). Також з вересня 2015 року «МІМ» є членом асоціації AACSB.