Powercode обіцяє грант у розмірі 100 тисяч доларів або 100% знижки на реалізацію проектів у рамках цієї ініціативи.

Київ. 18 березня. УНІАН. Ініціатива Організації Об'єднаних Націй «Глобальний договір ООН», IT-компанія Powercode і Європейська асоціація програмної інженерії пропонують програмну допомогу медицині в боротьбі з коронавірусом.

Про це заявили на прес-конференції в УНІАН «СТОП коронавірус. Старт кампанії з розробки діджитал-допомоги в боротьбі з недугою» голова правління мережі «Глобального договору ООН» в Україні Тетяна Сахарук і засновник Powercode, голова Європейської асоціації програмної інженерії Владислав Савченко.

Відео дня

«Глобальний договір ООН» разом з компанією Powercode і Європейською асоціацією програмної інженерії пропонують діджитал-допомогу в боротьбі з цією недугою (коронавірус - УНІАН). Ми звертаємось до представників медичних закладів і просимо надати інформацію про те, яке програмне забезпечення зможе поліпшити епідеміологічну ситуацію у світі», - повідомили учасники прес-конференції.

Powercode пропонує також фінансування проектів, запропонованих у рамках цієї ініціативи.

«Компанія Powercode хоче надати грант у розмірі 100 тис. дол. або знижку до 100% на реалізацію проектів у рамках цієї ініціативи», - заявив Савченко.

Представник «Глобального договору ООН» звернула особливу увагу на необхідність комунікації регіонів і створення єдиної платформи обміну інформацією.

«Є різні сигнали з різних областей, але немає цілісного розуміння, чого не вистачає в регіонах, тому ми хотіли б побачити розв‘язання проблеми в рамках цього проекту. Можливо, потрібно зібрати інформацію на одній платформі і запаралелити всі процеси», - сказала вона.

Також учасники конференції акцентували увагу на проблемі нестачі в Україні апаратів підтримки органів дихання і можливості поліпшити комунікацію всередині держави в цьому питанні.

«Якщо ми зіткнемося в масовою епідемією в Україні, то нам просто не вистачить таких апаратів. І можливо, тут потрібно було б об'єднати інформацію про наявність таких апаратів у різних регіонах, щоб можна було реагувати швидше і допомагати всім людям, які цієї допомоги потребують», - сказала Сахарук.

Крім того, голова Європейської асоціації програмної інженерії виступив за об'єднання бізнесу в протистоянні епідемії коронавірусу.

«Ми звертаємось до бізнесу, тому що в об'єднанні сила. Тому ми закликаємо об'єднатися навколо проблеми і виступити єдиним фронтом проти неї», - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, американська технологічна компанія Facebook інвестує 100 млн дол. для підтримки 30 тис. представників малого бізнесу в більш ніж 30 країнах світу в умовах епідемії коронавірусу.

Станом на ранок 18 березня у світі зафіксовано 198 006 лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірусу COVID-19. Кількість померлих зросла до 7 948 осіб. Разом з тим одужали від недуги 81 950 осіб.

В Україні зафіксовано 14 лабораторно підтверджених випадків коронавірусу, два з яких летальні.

Довідка УНІАН. «Глобальний договір ООН» - ініціатива ООН, спрямована на заохочення соціальної відповідальності бізнесу та надання звітів про здійснення такої політики.

Powercode - українська аутсорсингова IT-компанія повного циклу інтернет і мобільної розробки.