На початку квітня партія «Слуга народу» презентує стратегію виборчої кампанії.

Київ. 12 березня. УНІАН. Восени на місцевих виборах від партії «Слуга народу» зможуть балотуватися нинішні депутати місцевих рад, обрані від інших партій, але їх буде небагато.

Про це голова партії «Слуга народу», народний депутат Олександр Корнієнко повідомив під час прес-конференції в УНІАН на тему: "Місцеві вибори 2020: старт роботи передвиборчого штабу партії "Слуга народу" по Київській області".

Відео дня

Він зазначив, що не буде встановлено повну заборону на балотування нинішніх депутатів місцевих рад від партії «Слуга народу», як це було під час парламентської виборчої кампанії. При цьому Корнієнко зазначив, що певні обмеження будуть, але їх буде небагато.

«Такого перезавантаження - з неіснуючої партії влади в нову партію влади - від Ющенка в «Батьківщину», з «Батьківщини» - в Партію регіонів, з Партії регіонів - у «БПП» - ми хочемо уникнути», - підкреслив голова партії.

Корнієнко наголосив, що «Слуга народу» ставить собі за мету за результатами місцевих виборів привести в органи місцевого самоврядування команду, яка продовжуватиме «курс президента Володимира Зеленського, курс людиноцентричності, курс на те, щоб всі потреби людей задовольнялися…».

За словами Корнієнка, місцеві вибори - «це історія, ближча до людей, вона локальна, тому говорити про 100% нових, невідомих людей –це питання дискусійне». За його словами, зокрема, в Київській області в невеличких громадах виникає питання: чи є там взагалі потенціал для такого повного перезавантаження.

«Будемо шукати тих людей, які, з одного боку, щось досягли, а з іншого - не мають асоціюватися з нечесними підходами…», - наголосив голова партії.

Він зазначив, що на початку квітня партія «Слуга народу» презентує стратегію виборчої кампанії.

Своєю чергою народний депутат від «Слуги народу», політичний куратор місцевих виборів у Київській області Артем Культенко зазначив, що на Київщині партія планує провести умовні праймеріз.

Зокрема, наступного тижня буде відкрито сайт, на якому громадяни зможуть пропонувати кандидатури людей, яких вони хочуть бачити депутатами місцевих рад, мерами, головами ОТГ.

«Ми це робимо для того, щоб ніхто не їздив в Київ, не пробував десь, з кимось, якось домовитися», - сказав Культенко.

За його словами, буде максимально прозорий процес, щоб люди могли самі ініціювати відбір претендентів. При цьому Культенко наголосив, що у партії не буде жодних «договорняків», у кандидати відбиратимуть чесних, порядних людей, які мають певні досягнення.

Він уточнив, що пропонувати претендентів можна буде до 1 травня.

Водночас народний депутат від «СН», інший політичний куратор місцевих виборів в Київській області Олександр Дубінський зазначив, що в партії буде створено запобіжники, щоб було неможливо подати кандидатури «зліва».

Він зазначив, що ті, хто хочуть стати кандидатами від «Слуги народу» на виборах до органів місцевого самоврядування, мають спочатку відправити підписні листи з прізвищами, номерами телефонів і адресами людей, які їх рекомендують. Дубінський додав, що партійний штаб буде з’ясовувати, чи справді ці люди ставили підписи на підтримку майбутнього кандидата.

«Такий підхід не дозволить претендентам найняти двох студентів, які збиратимуть підписи за 50 гривень… Це не вийде, бо ми зателефонуємо кожному підписанту і запитаємо: «Чи знаєте ви Василя Петровича, і звідки ви його знаєте?»», - сказав Дубінський.

За його словами, мета такого підходу - щоб люди, які балотуватимуться, були відомими на місцях.

Дубінський наголосив, що спочатку такий підхід до обрання кандидатів буде застосовано у Київській області, але можливо партія захоче застосувати його по всій Україні.

«Ми хочемо, щоб в кожному виборчому окрузі в Київській області з’явилося публічне обличчя, політичний лідер, який буде вести за собою людей по округу, його будуть знати місцеві виборці…», - сказав депутат.

Відповідаючи на запитання журналістів щодо можливого балотування від партії «Слуга народу» на місцевих виборах людей, які раніше були членами інших партій, Дубінський сказав: «Специфіка української політики на місцях була в тому, що люди, які хотіли працювати, повинні були бути в партії влади». За його словами, склалося так, що багато людей, які працюють на посадах в місцевих органах влади, «були членами Партії регіонів, а потім раптом стали членами партій «БПП», «Народний фронт». Як додав Дубінський, що важливо враховувати, чи обіймали вони посади в керівництві цих партій, чи виконували завдання з підкупу виборців, чи брали участь у корупційних схемах, адже за таких обставин вони не будуть балотуватися від партії «Слуга народу».

«Колишній мер Ірпеня Карплюк не може бути учасником цього виборчого процесу від нашої партії з причини абсолютної «зашквареності», – навів приклад Дубінський.

Фото з прес-конференціїhttps://photo.unian.ua/theme/94427-press-konferenciya-v-unian-mestnye-vybory-2020-start-raboty-predvybornogo-shtaba-partii-sluga-naroda-po-kievskoy-oblasti.html