Після реєстрації політична сила розпочне підготовку до місцевих виборів і формуватиме осередки партії у регіонах.

Київ. 21 лютого. УНІАН. Сьогодні, 21 лютого, представники політичної сили «Національна платформа» подадуть до Міністерства юстиції України пакет документів для реєстрації політичної партії.

Про це вони повідомили на прес-конференції в УНІАН.

Відео дня

За словами ініціатора створення партії, президента Інституту демократії та розвитку «PolitA», засновника «SIC Group Ukraine», члена міжнародної асоціації політичних консультантів «IAPC» Катерини Одарченко, політсилу команда створювала з нуля, а політичний досвід наслідувала від близьких за поглядами політичних партій в країнах Європейського Союзу.

«В останні рік-півтора ми їздили по регіонах та проводили стратегічні сесії... Потім зібрали робочі групи з різних сфер і сформували дорожні карти по основних векторах політики. Після цього ми побачили, що «Національна платформа» як громадська ініціатива акумулює менше людей, ніж якби вона була політичною партією… Тому ми вирішили будувати політичну силу», - розповіла вона.

Як зазначила Одарченко, відповідно до закону «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань», для реєстрації політичної партії необхідно подати до Мін’юсту документ із 10 тис. підписами громадян, а «Національній платформі» вдалося зібрати 14 тис. підписів людей, які «підтримують її реєстрацію та бачать у партії представництво своїх інтересів».

«В цілому наша ідеологія - це християнська демократія…, тобто ми не підтримуємо ліберальний і лібертаріанський устрій», - уточнила вона.

Одарченко розповіла, що партія має п’ять ключових програмних моментів своєї діяльності на найближчі роки. По-перше, це економічний протекціонізм - інструменти підтримки внутрішнього виробника як в сфері промисловості, так і в сфері аграрного виробництва, що має забезпечити підтримку виробників у сільській місцевості та інвестиції держави в сільську інфраструктуру.

Крім того, партія планує працювати над ухваленням в майбутньому інвестиційного кодексу на вигідних для країни умовах, а також впровадженням громадянської національної ідеї, трьохрівневої страхової медицина та системи пенсійного забезпечення, коли фінансовий базис надає держава, потім роботодавець, а вже згодом сама людина.

«Ми маємо напрацювання й інших робочих груп - оборона, зовнішня політика, реформа правосуддя, але на цих виборах (на місцевих виборах 2020 року - УНІАН) будемо концентруватися на вищезазначених п’яти пунктах, тому що саме вони можуть створити умови для економічного зростання», - підкреслила Одарченко.

Після завершення прес-конференції представники «Національної платформи» відправились до Мін’юсту для здійснення офіційної реєстрації політичної партії.

За словами присутніх на прес-конференції представників партії з регіонів, після реєстрації політсила розпочне підготовку до місцевих виборів та формуватиме осередки партії у регіонах.

Фото з прес-конференції: https://photo.unian.ua/theme/93710-press-konferenciya-v-unian-po-sluchayu-podachi-10-tysyach-podpisey-grazhdan-ukrainy-za-sozdanie-politicheskoy-partii-nacionalnaya-platforma.html