Відповідний меморандум на прес-конференції в УНІАН підписали лідери партій «Союз лівих сил», «Соціалісти», «Розумна сила» та «Всеукраїнський народний союз».

Київ. 19 лютого. УНІАН. Ряд українських партій лівого спрямування об’єдналися в «Блок лівих сил».

Відповідний меморандум на прес-конференції в УНІАН підписали лідери партій: «Союз лівих сил», «Соціалісти», «Розумна сила» і «Всеукраїнський народний союз».

Відео дня

«Головна мета нашого об’єднання - створення сильної, чітко структурованої та організованої лівої партії, адже це одна з обов’язкових умов перемоги лівої ідеї в Україні», - наголосив лідер «Союзу лівих сил» Максим Гольдарб.

За його словами, політичні сили домовилися йти на майбутні місцеві вибори задля створення «держави соціального максимуму, де буде максимум здоров’я, довголіття, багатств, доходів і добробуту в сім’ях та справедливості».

Лідер «Соціалістів» Євген Анопрієнко підкреслив, що партія сконцентрує свої сили на розбудові «соціалізму третього тисячоліття», а першочерговим завданням «Блоку лівих сил» є припинення державної політики руйнування, вимирання, національної ворожнечі та трудової міграції за кордон.

Він зазначив, що 6 лютого політичні сили провели загальні збори партій, на яких погодили об’єднання та підписання меморандуму.

«Ідея полягає не просто в об'єднанні в одну політичну силу, а в тому, щоб прийшли й інші політичні партії, громадські організації та сили лівого спрямування... Нас об'єднує спільна ідея... Ми чітко визначили свою ідеологію як ліву, соціал-демократичну, соціалістичну… Ми не орієнтуємось на минулі так звані ліві сили, на колишню комуністичну чи соціалістичну партії, ми орієнтуємось на нову країну, нову соціально справедливу країну», - підкреслив Анопрієнко.

На завершення прес-конференції лідери партій підписали об'єднавчий меморандум.

Представники «Блоку лівих сил» запросили до співпраці інші політичні партії, організації, громадські формування, які мають схожі політичні погляди та підтримують ліву ідею, та зазначили, що починають активну підготовку до місцевих виборів і паралельно – до парламентських.

Меморандум підписали лідери політичних партій: «Союз Лівих Сил» Максим Гольдарб, «СОЦІАЛІСТИ» Євген Анопрієнко, «Розумна Сила» Олександр Соловйов, «Всеукраїнський народний союз» Віталій  Грушевський.

Фото з прес-конференції: https://photo.unian.ua/theme/93596-podpisanie-memoranduma-o-starte-obedineniya-levyh-sil-v-ukraine-mezhdu-politicheskimi-partiyami-soyuz-livih-sil-socialisti-rozumna-sila-i-narodniy-soyuz.html