28 листопада стартує продаж квитків на концерти та абонементів на фестивальні заходи.

Київ. 28 листопада. УНІАН. VI фестиваль класичної музики Odessa Classics відбудеться в Одесі з 3 по 14 червня 2020 року та збере понад 150 музикантів з різних країн світу.

Фото з прес-конференції в УНІАН

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив президент фестивалю, народний артист України Олексій Ботвінов, який представляв програму майбутньої культурної події.

Відео дня

Він звернув увагу, що вже третій рік поспіль основні івенти Odessa Classics оголошуються рівно за пів року до його початку - ця стандартна європейська практика поки ще нова для українських фестивалів.

«Цей фестиваль буде найтривалішим в нашій історії – відбуватиметься упродовж 12 днів. Особливий акцент в 2020 році буде на естонське мистецтво, естонських артистів, на хед-лайнерів естонської культури у світі», - підкреслив Ботвінов.

За його словами, 12 днів на різних сценах Одеси виступатимуть також найвидатніші класичні музиканти зі Швейцарії та Німеччини, Бельгії та Ізраїлю, Великобританії, Литви та ін. Вони презентуватимуть на фестивалі свої найактуальніші програми, які виконують на інших провідних сценах світу.

«Загалом програма дуже різноманітна. Відкривати її буде артист-резидент фестивалю Даніель Хоуп і його ансамбль - віртуози Цюріхського камерного оркестру та запрошені зірки. Даніель Хоуп братиме участь у трьох концертах. Буде представлений його проект Air: A Baroque Journey – це новий погляд на музику барокко, проект дуже цікавий, який минулого року у Канаді був визнаний концертом року», - зазначив Ботвінов.

Він звернув увагу на те, що вперше у програмі Odessa Classics буде балетний вечір за участю трупи цюріхського балету Yen Han Ballet Company Zurich. Це буде вечір сучасної хореографії в стилі неокласики під фортепіанну музику соло у його (Ботвінова) виконанні.

Президент фестивалю повідомив, що з повною програмою фестивалю можна вже ознайомитись на сайті Odessa Classics https://ua.odessaclassics.com/programa і зауважив, що заходи відбуватимуться як у приміщеннях, так і open air.

Зокрема, 12 червня під відкритим небом на Потьомкінських сходах відбудеться концерт Естонського національного симфонічного оркестру під керуванням Нееме Ярві, що має стати кульмінацією музичного класичного марафону.

«Гастролі такого оркестру як Естонський національний оркестр – це особлива подія не тільки для фестивалю Odessa Classics, але й для всієї країни. Тому що великий симфонічний оркестр топ-рівня, яким є Естонський національний оркестр, дуже рідко приїжджає в Україну», - підкреслив Ботвінов.

За його словами, спеціально на концерти музики Арво Пярта у виконанні Естонського Національного симфонічного оркестру їдуть шанувальники композитора з різних куточків світу. Вже підтвердили свій приїзд туристичні групи з Швейцарії, Німеччини та Австрії. Відомо, що велика делегація культурної і політичної еліти Естонії приїде на фестиваль, щоб спеціально підтримати маестро.

Ботвінов акцентував, що фестиваль відбуватиметься за підтримки посольства Естонії в Україні.

Надзвичайний і повноважний посол Естонії Каімо Кууск сказав, що цей фестиваль є одним із найкращих прикладів гарного співробітництва країн у культурній сфері. І посольство має плани продовжити представляти в Україні найкращі культурні продукти своєї країни.

Фото з прес-конференції в УНІАН

За словами генерального директора фестивалю Odessa Classics Олени Зазулі, сьогодні стартує продаж квитків на концерти та абонементів на фествальні заходи. Доступні вони будуть через офіційний сайт фестивалю, а також через операторів Ukrticket та Concert.ua, через каси м.Одеси ( в тому числі в електронному продажі).

«Вартість квитків починається від 50 грн. Бо ми вважаємо, що кожна людина має право в нашій країні потрапити на класичну музику, не зважаючи на рівень артистів, які виступають. Звісно, це невелика кількість, але за такою ціною квитки є на всі концерти», - підкреслила Зазуля.

Вона звернула увагу, що на концерти open air вхід безкоштовний.

Планується, що сукупна аудиторія концертів та інших івентів Odessa Classics-2020 перевищить 25 тисяч глядачів.