Законопроектом передбачатиметься зменшення кількості депутатів Київради та відновлення районних рад у Києві.

Київ. 22 липня, УНІАН. Партія «Слуга народу» серед пріоритетних законопроектів запропонує Верховній Раді України зміни до закону про столицю.

Про це сказав кандидат в народні депутати України по списку партії, представник Київського штабу партії Олександр Ткаченко на прес-конференції в агентстві УНІАН, яка проходила за участю 13 кандидатів від партії, які перемагають в усіх округах Києва.

Він зазначив, що «необхідні зміни до закону про столицю». При цьому Ткаченко додав, що «один із пріоритетних законів, які «Слуга народу» збирається вносити до парламенту, буде саме законопроект про столицю».

За його словами, законопроектом передбачатиметься, зокрема, перерозподіл повноважень органів влади через делегування їх в райони. «Паспорт цього законопроекту вже готовий, а деталі будуть обговорюватися найближчим часом, в тому числі із залученням і мажоритарників, які балотувалися від Києва», - наголосив Ткаченко.

Кандидат в депутати по виборчому округу №215 Богдан Яременко, який перемагає за результатами підрахунку голосів, сказав: «Ми вважаємо, що децентралізація повинна нарешті торкнутися і Києва». За його словами, необхідно зменшити кількість депутатів Київради та відновити районні ради у Києві.

«І повинна бути зменшена Київрада, повинні бути відновлені районні ради в місті Києва, і їм повинна бути передана більша частина міського бюджету, щоб люди в районах через своїх депутатів могли встановлювати пріоритети для витрачення грошей на потреби жителів району», - додав він.

Яременко наголосив на необхідності проведення місцевого референдуму, зокрема, з питань забудови районів, в яких вони проживають. «Кияни отримають владу у своєму місті, і це є головним стратегічним напрямком», - наголосив він.

Кандидат в депутати по виборчому округу №211 Олександр Юрченко, який перемагає за результатами підрахунку голосів, наголосив, що 13 мажоритарників від партії «Слуга народу» хочуть розвіяти міф про те, що депутат ВРУ , зокрема, під час виборчої кампанії, має ставити майданчики та склити вікна.

Кандидат в депутати по виборчому округу №217 Мар’яна Безугла наголосила, що депутат парламенту має бути комунікатор на різних рівнях влади, який сприяє розвитку району.

Кандидат в депутати по виборчому округу №216 Леся Забуранна, яка перемагає по результатах підрахунку голосів, наголосила на необхідності ухвалення законопроекту про корпоративну соціальну відповідальність. За її словами, йдеться «про одночасну відповідальність держави, громади і бізнесу по розвитку соціальної інфраструктури».

Фото з прес-конференції: https://photo.unian.ua/theme/87501-kievskaya-komanda-partii-sluga-naroda-pobediteli-na-parlamentskih-vyborah.html