Київ. 18 липня. УНІАН. Кандидат у народні депутати в одномандатному виборчому окрузі № 217 у Києві Мар’яна Безугла заявляє про виявлену незаконну «сітку» з підкупу виборців у її окрузі.

Про це вона сказала на прес-конференції в УНІАН.

«Ми зібрали прес-конференцію, щоб донести до суспільства крищучу ситуацію, яка склалася у 217-му виборчому окрузі через діяльність кандидата до Верховної Ради Людмили Костенко від партії «Європейська солідарність». Наша мета – зупинити масовий підкуп виборців», - сказала Безугла.

Вона нагадала, що минулого тижня в інтернеті почали поширюватися матеріали щодо так званої «сітки Костенко». «Далі ми отримали беззаперечні докази існування цієї «сітки». Мова йде про мільйони гривень, які роками витрачалися на «чорні» методи ведення кампанії», - зауважила кандидат.

За словами Безуглої, напередодні були опубліковані «бази даних». «На нашу думку, джерелом є самі ж члени команди Костенко», - сказала вона.

На прес-конференції було продемонстровано ці «величезні бази даних жителів Оболоні, де чітко прописано, хто відповідає за який будинок, де вказані прізвища і номери телефонів, адреси людей, які начебто вважаються прихильниками». «Сітка» живе і працює», - наголосила кандидат у депутати і зауважила, що на це мають звернути увагу правоохоронні органи.

Також на прес-конференції було продемонстровано записи телефонних розмов з кількома людьми з цієї бази даних. За словами Безуглої, у цих списках - сотні жителів Оболоні.

У «сітці», наголосила Безугла, присутня певна ієрархія, є «старші груп». «Такі особи є відповідальними, згідно з нашим аналізом, за зв’язок з групами умовних волонтерів, мобілізацію своїх підопічних на різні заходи, наприклад, зустріч з мером, який нещодавно приїздив агітувати в робочий час. Розподіл винагород, звітність перед джерелами фінансування», - сказала вона.

Як заявила Безугла, «такі «сітки» відпрацьовували на виборах Київради, вони працювали на виборах президента». «Ці «сітки» задіяні і зараз. Фактично, це одні й ті ж самі люди. Між ними розподілені сфери впливу: будинки, під’їзди, дитячі майданчики… Наш аналіз показав, що методички не змінилися. Бо мова йде про одну і ту ж політсилу – «Блок Петра Порошенка», яка просто змінила вивіску – «Європейська солідарність», - сказала кандидат у депутати.

Своєю чергою, керуючий партнер Mitrax attorneys at law, адвокат Кирило Фесик вкотре звернув увагу правоохоронних органів та суспільства на те, що в Києві фактично діє «добре організоване злочинне угрупування, яке створене з метою впливу та, фактично, спотворення результатів виборів».

«Ми вважаємо, що дана група працює в Києві вже багато років. Вона має чітку ієрархію та відпрацьовану технологію», - заявив він.

За словами адвоката, на сьогодні за зверненнями до правоохоронних органів проводяться слідчі дії. «Розслідувати дані злочини вкрай важко. Але ми хочемо докласти усіх можливих зусиль для того, щоб встановити цих осіб. На сьогоднішній день викликаються вони вже на допит. На жаль, організатори даних груп – їх знайти вкрай важко», - сказав Фесик.

Крім того, за його словами, для реалізації таких схем, про які йдеться, необхідна значна кількість готівкових коштів, які «не проходять через виборчі фонди, за які ніхто не звітує».

Фото з прес-конференціїhttps://photo.unian.ua/theme/87240-press-konferenciya-v-unian-na-temu-massovyy-podkup-izbirateley-v-odnomandatnom-izbiratelnom-okruge-217-kieva-v-kieve.html