Мар’яна Безугла просить виборців не продавати свої голоси.

Київ. 18 липня. УНІАН. Кандидат у народні депутати в одномандатному виборчому окрузі № 217 у Києві Мар’яна Безугла закликає правоохоронців, Центральну виборчу комісію та президента звернути увагу на інформацію про «сітку» з підкупу виборців в її окрузі.

Про це вона  заявила  на прес-конференції в УНІАН.

«Ми не будемо більше терпіти ці корупційні «брудні» схеми. Час покласти цьому край. Ми звертаємося до правоохоронних органів, членів ЦВК, до (міністра внутрішніх справ Арсена) Авакова та президента Володимира Зеленського: зверніть увагу на цю критичну ситуацію, яка склалася в нашому окрузі 217, яка є відобораженням системного кримінального процесу», - наголосила Безугла.

На її переконання, ця ситуація «викриває і знімає маски зі справжніх реваншистів».

«Це має набути розголосу і винні мають бути покарані», - сказала кандидат у депутати і закликала виборців у випадку надходження їм дзвінків з пропозицією підкупу звертатися до правоохоронних органів.

Як повідомляв УНІАН, Безугла сьогодні, 18 липня, заявила на прес-конференції в УНІАН: «Ми зібрали прес-конференцію, щоб донести до суспільства крищучу ситуацію, яка склалася у 217-му виборчому окрузі через діяльність кандидата до Верховної Ради Людмили Костенко від партії «Європейська солідарність». Наша мета – зупинити масовий підкуп виборців».

Вона нагадала, що минулого тижня в інтернеті почали поширюватися матеріали щодо так званої «сітки Костенко». «Далі ми отримали беззаперечні докази існування цієї «сітки». Мова йде про мільйони гривень, які роками витрачалися на «чорні» методи ведення кампанії», - зауважила кандидат. За словами Безуглої, напередодні були опубліковані «бази даних». «На нашу думку, джерелом є самі ж члени команди Костенко», - сказала вона.

На прес-конференції було продемонстровано ці «бази даних жителів Оболоні, де чітко прописано, хто відповідає за який будинок, де вказані прізвища і номери телефонів, адреси людей, які начебто вважаються прихильниками». «Сітка» живе і працює», - наголосила кандидат у депутати і зауважила, що на це мають звернути увагу правоохоронні органи.

Також на прес-конференції було продемонстровано записи телефонних розмов з кількома людьми з цієї бази даних. За словами Безуглої, у цих списках - сотні жителів Оболоні.

У «сітці», наголосила Безугла, присутня певна ієрархія, є «старші груп». «Такі особи є відповідальними, згідно з нашим аналізом, за зв’язок з групами умовних волонтерів, мобілізацію своїх підопічних на різні заходи, наприклад, зустріч з мером, який нещодавно приїздив агітувати в робочий час. Розподіл винагород, звітність перед джерелами фінансування», - сказала вона.

Як заявила Безугла, «такі «сітки» відпрацьовували на виборах Київради, вони працювали на виборах президента». «Ці «сітки» задіяні і зараз. Фактично, це одні й ті ж самі люди. Між ними розподілені сфери впливу: будинки, під’їзди, дитячі майданчики… Наш аналіз показав, що методички не змінилися. Бо мова йде про одну і ту ж політсилу – «Блок Петра Порошенка», яка просто змінила вивіску – «Європейська солідарність», - сказала кандидат у депутати.

Керуючий партнер Mitrax attorneys at law, адвокат Кирило Фесик звернув увагу правоохоронних органів і суспільства на те, що в Києві фактично діє «добре організоване злочинне угрупування, яке створене з метою впливу та, фактично, спотворення результатів виборів».

«Ми вважаємо, що дана група працює в Києві вже багато років. Вона має чітку ієрархію та відпрацьовану технологію», - заявив він. За словами адвоката, на сьогодні за зверненнями до правоохоронних органів проводяться слідчі дії.

Фото з прес-конференціїhttps://photo.unian.ua/theme/87240-press-konferenciya-v-unian-na-temu-massovyy-podkup-izbirateley-v-odnomandatnom-izbiratelnom-okruge-217-kieva-v-kieve.html