За словами представника компанії, необхідність у створенні такої групи виникла у зв'язку з тим, що наявні на сьогодні сервіси фіскальної служби з питань роботи з клієнтами не пропонують своїх послуг на належному рівні.

Київ. 16 липня. УНІАН. Українська компанія «Макотрейдінг», яка надає митно-брокерські та експедиторські послуги спільно з іншими експедиторами і брокерами, створила громадську ініціативу «Митний пульс» з метою боротьби зі зловживаннями в митних органах і захисту прав «білого» бізнесу.

Як повідомила на прес-конференції в УНІАН заступник директора компанії «Макотрейдінг» Вікторія Пікшрєнє, «Митний пульс» також сприятиме встановленню кращої комунікації між бізнесом і Державною фіскальною службою (ДФС) з метою поліпшення роботи митних органів.

«Ми зібрали ініціативну групу і хочемо сьогодні представити ринку систему під назвою «Митний пульс». Ми створили ініціативну групу на сторінці в мережі Facebook, де будь-який учасник може подати заявку на реєстрацію і після підтвердження залишити свій запит або скаргу на роботу митних органів. Ми робитимемо все можливе, щоб імпортери і брокери отримували розв‘язання своїх проблем», - сказала Пікшрєнє.

За її словами, необхідність у створенні такої групи виникла у зв'язку з тим, що наявня на сьогодні сервіси ДФС з питань роботи з клієнтами не пропонують своїх послуг на належному рівні. Зокрема, йдеться про автоматизовану систему аналізу та управління ризиками при здійсненні митного контролю (АСАУР) і митний сервіс «Пульс».

«Сервіс «Пульс» повинен працювати з метою отримання інформації про проблему, яка виникла під час оформлення, і впродовж доби роз'яснити причини її виникнення та шляхи розв‘язання проблеми. На жаль, на сьогодні сервіс так не працює, а більше як колл-центр, там сидять представники митних органів, приймають вхідні скарги і на цьому все закінчується», - зазначила представник експедиторської компанії.

Вікторія Пікшрєнє також повідомила, що 15 липня компанія «Макотрейдінг» разом з іншими активістами провела акцію протесту біля стін Офісу президента, Міністерства фінансів і Фіскальної служби, результатом якої стало призначення наради з керівництвом митниці на 18 липня.

«На цій нараді ми хочемо запропонувати внести зміни в роботу митного сервісу «Пульс» і хочемо отримати добро на створення нашої ініціативної системи «Митний пульс». Ми бачимо її реалізацію у формі робочої групи, куди входитимуть також співробітники митних органів», - сказала Пікшрєнє, додавши, що ця група функціонуватиме «незалежно від отриманої відповіді в четвер на нараді».

Як повідомляв УНІАН, на початку липня заступник директора компанії «Макотрейдінг» Вікторія Пікшрєнє заявила, що тривала затримка контейнерів з товарами на Одеській митниці призводить до недостач і псування, на що скаржаться експедитори і брокери. За словами експедиторів, які працюють на Одеській митниці, від «білого» бізнесу вимагають хабарі, штучно створюють перешкоди і блокують роботу українських підприємств.

Фото з прес-конференціїhttps://photo.unian.ua/theme/87162-press-konferenciya-v-unian-na-temu-obshchestvennaya-iniciativa-tamozhennyy-puls-budet-borotsya-so-zloupotrebleniyami-na-tamozhne-i-zashchishchat-prava-belogo-biznesa.html