За словами організаторів, суть Kyiv Color Run у тому, що будь-яка здорова людина може пробігти, пройти 3 або 6 км і допомогти дітям доброчинністю.

Київ. 27 травня. УНІАН. У неділю, 2 червня, у Києві відбудеться традиційний, уже шостий кольоровий пробіг Kyiv Color Run.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив менеджер Kyiv Color Run по роботі з партнерами Ігор Крицак.

"Суть Kyiv Color Run у тому, що будь-яка здорова людина може взяти участь у заході – пробігти, пройти 3 або 6 км і допомогти дітям доброчинністю", - нагадав він.

За словами Крицака, кожен учасник отримує перед стартом спеціальну білу футболку від офіційного спортивного партнера проекту New Balance Україна, стартовий номер і пакет справжньої індійської фарби холі, та має змогу зробити благодійний внесок в обмін на ексклюзивну сувенірну продукцію.

"Перед стартом ми видаємо фарбу холі, люди обсипаються фарбою, і це така весела традиція. 2 тони фарби привезено з Індії. У нас на сьогодні 6 головних кольорів. Коли люди обсипаються фарбою, в них змінюється настрій на позитивний, і з цим настроєм люди пробігають невелику дистанцію", - сказав Крицак.

За словами організаторів Kyiv Color Run, захід орієнтований як на дорослих, так і на дітей, Для дітей, яких цього року очікують близько 500, передбачені старти 800, 400 та 200 м з подарунками на фініші.

Після забігу на учасників чекає Color Run Creative awards - церемонія нагородження у номінаціях за найкращий костюм, найбільшу команду тощо. Також учасники візьмуть участь у лотереї-розіграші цінних призів від партнерів, флешмобі "Український прапор з фарб холі". Головним призом лотереї стане квиток у будь-який з напрямків з карти польотів генерального партнера заходу - авіакомпанії Turkish Airlines.

Директор Kyiv Color Run Костянтин Божко звернув увагу, що старт пробігу відбудеться на Троїцькій площі о 10.30 (біля НСК «Олімпійський»). Стартове містечко розпочне роботу з 8.00.

За його даними, на цей час на участь у кольоровому забігу зареєструвалися вже близько 1,5 тис. осіб, але реєстрація триває і завершиться в день самого пробігу (записатись можна на сайті заходу www.colorrun.com.ua).

"В цьому році ми очікуємо велику кількість учасників. Цікавим є той факт, що чомусь завжди в останній момент учасники реєструються традиційно... Динаміка росту учасників, з року в рік їхня кількість збільшується, вона є дуже позитивною. Щороку ми маємо приблизно 25-30% приріст», - зауважив Божко.

За його словами, маршрут пробігу пролягатиме від Троїцької площі по вулиці Великій Васильківській у бік Лабораторного провулку, де учасники розвертатимуться і рухатимуться у зворотньому напрямку.

Цього року Color Run, крім Києва, відбудеться у Львові 22 червня та в Івано-Франківську 15 червня.

Директор кольорового пробігу подякував партнерам за допомогу в організації заходу.

У свою чергу, менеджер з PR Kyiv Color Run Тетяна Василькевич зауважила, що цього року організатори кольорового пробігу вирішили підтримати благодійний фонд "Ти не один" ("1+1 медіа"). На здійснення мрій маленьких пацієнтів будуть спрямовані 100% коштів від реєстрації на три дитячі дистанції "Здійсни мрію"; 100 грн від кожної корпоративної реєстрації; частково кошти від сувенірної продукції (листівки, стікери тощо).