Зокрема, йдеться про розвиток малого та середнього аграрного бізнесу, фермерських господарств, кооперативів, а також об'єднаних територіальних громад.

Київ. 20 березня. УНІАН. Аграрії підтримають кандидата в президенти України, який впровадить конкретні заходи для підтримки українського села, а також розвитку середніх і малих фермерських господарств.

Про це повідомив голова Селянської партії України Зеновій Холоднюк на прес-конференції в УНІАН.

"Відродження села має стати першочерговим державним пріоритетом. За таких обставин Селянська партія України розглядає вибори президента України як стратегічний шанс. Ми вирішили підтримати того кандидата, з числа тих, хто може бути обраний, хто візьме на себе зобов'язання зробити все можливе, щоб відродити українське село", - сказав Холоднюк.

На його думку, єдиним кандидатом із чіткою економічно обгрунтованою програмою, в якій чітко викладено бачення пріоритетів розвитку середніх і малих фермерських господарств та кооперативів, є Юлія Тимошенко.

"Ми відповідально заявляємо, що єдиний кандидат із п'ятірки лідерів передвиборної гонки, який має реальну можливість бути обраним і при цьому розуміє та дійсно захищатиме інтереси села - це Юлія Тимошенко", - підкреслив  Зеновій Холоднюк.

При цьому, за словами голови Житомирської обласної організації Селянської партії України Володимира Музиченка, сьогодні Україні необхідна комплексна стратегія відродження українського села. Зокрема, йдеться про розвиток середніх і малих фермерських господарств, кооперативів, а також об'єднаних територіальних громад.

Крім того, підкреслив Музиченко, майбутній президент повинен подбати про захист прав власності селян на ділянки сільськогосподарської землі в разі скасування мораторію на її продаж.

Учасники прес-конференції також зазначили, що найбільшу підтримку від держави українські фермери, а також малий і середній бізнес одержували в 2009 році через сільськогосподарську кооперацію, коли діяла програма розвитку сільськогосподарських кооперативів.

У прес-конференції приняли участь: голова Селянської партії України, кандидат економічних наук Зеновій Холоднюк; голова Житомирської обласної організації Селянської партії України, заслужений працівник сільського господарства Володимир Музиченко;  голова Одеської обласної організації Селянської партії України, заслужений юрист України Сергій Корнєв; член Вищої Ради Селянської партії України, заслужений економіст України Василь Мельник; координатор Полтавської обласної організації Селянської партії України Леонід Головач; голова Харківської обласної організації Селянської партії України Максим Шаповал. 

*Довідка. Селянська партія України була заснована 25 січня 1992 в Херсоні. Метою діяльності партії є сприяння політиці, спрямованій на розбудову агропромислового комплексу України, як основи державного відродження суверенної України. Селянська партія об’єднує трудівників села, сільську інтелігенцію, працівників сфери переробки та реалізації продуктів сільськогосподарського виробництва, інших громадян України, які поділяють і підтримують Програму партії та сприяють її виконанню.