Зокрема, на думку голови організації, влада створює перешкоди для розвитку неформальної освіти.

Київ. 7 березня. УНІАН. Громадська організація "Молодіжний центр європейських ініціатив" заявляє про відсутність підтримки молоді з боку чинної влади.

Про це заявив голова громадської організації Микола Надибський на прес-конференції в УНІАН на тему "Молодіжна політика після виборів - яких змін чекає молодь?".

За його словами, одним із головних напрямків роботи в розвинених європейських країнах є неформальна молодіжна освіта - це різноманітні навчальні тренінги, курси та лекції для молоді.

“Наша організація неодноразово проводила таке навчання. Але у нас існують величезні перешкоди для розвитку неформальної освіти, одна із головних - роздача владою коштів “своїм” організаціям на безглузді проекти та, як наслідок, марні витрати з бюджету”, - зазначив Надибський.

Він наголосив, що така ситуація склалась не лише в одному регіоні, а по всій країні, через те, що відсутня прозора та демократична процедура розгляду таких освітніх проектів.

Крім того, перешкодою для створення освітніх проектів, на думку Надибського, є нелогічні фінансові правила бюджетного фінансування, адже гроші громадська організація отримує кошти вже після того, як провела проект.

“Третя проблема - це бюрократична тяганина, яка затягує створення проекту, адже організаціям доводиться місяцями збирати необхідні довідки та документи, а потім звітувати перед державою. На думку нашої команди, влада навмисно робить все, щоб відбити бажання в громадських організацій займатися цим. І це стосується не лише неформальної освіти - це будь-які проекти, які створюють ініціативні групи”, - підкреслив він.

Надибський повідомив, що 6 березня "Молодіжний центр європейських ініціатив" та ще 14 громадських організацій Вінничини підписали меморандум про співпрацю з кандидатом в президенти Юлією Тимошенко.

“Як сучасна молодіжна організація ми маємо власну позицію з приводу обрання президента, адже влада повинна боротися за молодь, а не спостерігати, як інтелект країни відправляється за кордон”, - зазначив член правління організації Юрій Олешко.

За його словами, головними напрямками у передвиборчій програмі Тимошенко вказана саме робота на забезпечення молоді робочими місцями, житлом та кредитування молодіжного підприємництва.

“Наразі молоді важко знайти перше робоче місце після навчання. А згідно з новим економічним курсом Юлії Тимошенко, якщо зняти з роботодавця оподаткування на нового молодого працівника, то компанія буде з більшим бажання приймати на роботу молодь”, - зауважив він.

Олешко додав, що сучасна молодь має багато ідей та готова реалізувати їх у власних проектах, що можна організувати завдяки системі мікрокредитування молодих підприємців, цей пункт також є у програмі Тимошенко.

Він також зазначив, що в програмі лідерки «Батьківщини» йдеться й про те, що держава має створити можливості для молоді купувати власне житло без першого внеску та високих відсоткових ставок.

За словами Олешка, Тимошенко також пропонує повернення виплат за народження дітей, що існували раніше, адже теперішні виплати, на його думку, не покривають навіть мінімальних потреб сім’ї. Так, за народження першої дитини пропонується одноразова виплата в 50 тис. грн, другої - 100 тис., третьої та кожної наступної - 150 тис. грн.