Таким чином політологи пояснюють нинішній електоральний успіх шоумена.

Київ. 20 лютого. УНІАН. Шоумен Володимир Зеленський очолив президентські рейтинги, бо змарнований кредит довіри, який мав чинний глава держави Петро Порошенко на минулих виборах.

Про це заявив голова платформи соціально-гуманітарних ініціатив та інновацій «Єдиний координаційний центр» Олег Саакян на прес-конференції в УНІАН.

Відео дня

Успіх Зеленського – це віртуальний продукт, як і, власне Зеленський є віртуальним кандидатом, оскільки він уособлює весь протест українського суспільства, який в цілому накопичився до української політики», - зазначив він.

За оцінкою Саакяна, Зеленський – це позасистемний протест до політичної системи в цілому.

«Чому він віртуальний? Тому що кожен наділяє Зеленського тими властивостями, які б він хотів побачити у кандидатові. До нього є багато взаємовиключних очікувань в суспільстві, і в цьому є серйозний ризик для його команди, оскільки такого виборця привести на виборчу дільницю дуже складно, також дуже складно до останнього дня протримати цю віртуальність, не даючи конкретних відповідей», - додав політолог.

За його словами, останні дні виборчого процесу вимагатимуть конкретних відповідей, і сам політичний дискурс буде таким чином формуватися.

«Якщо їм вдасться утриматись від конкретних відповідей – від цього залежить, з яким рейтингом він підійде в день самих виборів», - сказав експерт.

Також, як вважає політолог, Зеленському буде важко захистити свій результат від можливих фальсифікацій.

«На сьогодні його успіх – це запит суспільства на зміну системи, і це стало можливим через змарнований кредит довіри, який мав Петро Порошенко на минулих виборах», - додав він.

«Фактично на сьогодні ми бачимо, що та кількість людей, які очікували змін системи, – вона виявилася розчарованою владою в цілому, і це багато в чому дискредитує саме той запит, який існував і взагалі ідею змін в країни», - переконаний експерт.

Крім того, Саакян зауважив, що у Зеленського в питанні «миру і безпеки» немає конкретної відповіді, так само як немає навіть платформи щодо врегулювання на Донбасі, про яку він би заявив.

«Як би це дивно не звучало, з точки зору його сьогоднішньої кампанії – це сильна сторона, тому що вона дає електоральний зиск, але вона створює для нього пастку, через яку він може різко втратити підтримку», - припускає політолог.

Загалом, як підсумував Саакян, інтрига щодо президентських перегонів в Україні зберігатиметься до останнього дня.

Фото експертної дискусії: https://photo.unian.net/ukr/themes/84338