Київ. 14 листопада. УНІАН. На український ринок виходить Європейська інвестиційна група Wolfs Group і пов'язані з нею фінансово-технологічні компанії. Також в Україні запрацює англійська система грошових переказів FerPay.

Про це повідомив на прес-конференції в УНІАН засновник і генеральний директор Wolfs Group Лешек Форитта.

«За останні десять років ми інвестували понад 20 проектів, а фірми отримали 50 млн злотих. На даний момент наш інвестиційний портфель оцінюється в 100 млн злотих. Тепер ми вирішили вийти на ринок України, щоб дати можливість вашим інвесторам безпечно інвестувати в закордонні проекти», - сказав Лешек Форитта.

За його словами, Wolfs Group готова надавати українським інвесторам, як фізичним, так і юридичним особам, можливість вкладати кошти в надійні швидкозростаючі проекти на території Європейського Союзу, зі стабільним доходом вищим за середньоринковий рівень.

Він повідомив, що Європейський фонд прямих інвестицій WOLFS FUND PRIVATE EQUITY, який є основою інвестгрупи Wolfs Group, також знаходить інноваційні малі і середні компанії-лідери, які вже вивели свій продукт або послугу на ринок і перебувають у стадії активного росту. Фірми, які відповідають критеріям відбору, отримують від Фонду не лише фінансування, а й професійну аналітичну, консалтингову та маркетингову допомогу.

У портфелі фонду на даний момент є 12 компаній з багатотисячними оборотами кожна, у сферах High-Tech, Big Data, електронної комерції, фінансово-технологічній, медичній, а також у сфері нерухомості. Зокрема, англійська фінансова компанія FerPay, яка має міжнародну ліцензію FCA (Велика Британія) і активно розвивається з 2012 року.

FerPay здійснює швидкі міжнародні перекази (8 валют і 50 країн), займається випуском і обслуговуванням банківських карт, пропонує валютний обмінник і електронний гаманець.

«Наша найкраща інвестиція - це вкладення в компанію FerPay, яка займається грошовими переказами між країнами. Маємо близько 60 тисяч клієнтів, і дохід компанії становить близько 4,5 млн фунтів стерлінгів на місяць», - зазначив Форитта.

Як повідомлялося, запуск платіжної системи FerPay планується в Україні, зокрема протягом двох місяців буде відкрито офіційне представництво.

«Фірма FerPay робить швидкі, дешеві переклади, і в нашому річному обороті близько 50 млн фунтів стерлінгів. Зараз у нас є функція «Експрес», яка виконує переказ протягом однієї хвилини, у що навіть складно повірити. У Польщі перебуває багато українців, яким ми хочемо допомогти з переказами. Українці зможуть користуватися нашими картками, якими можна всюди розрахуватися і навіть знімати в різній валюті готівку в банкоматі. Крім того, за допомогою картки можна здійснювати покупки людям, у яких немає банківських рахунків», - зазначив директор фінансової компанії FerPay Радослав Став’ярський.

За словами Форитти, другий флагманський проект фонду - інвестиції в нерухомість на Балтійському морі.

Інвестиційна компанія Wolfs Development, що входить у Wolfs Group, багато років займається інвестиціями і розвитком проектів у сфері нерухомості, переважно на узбережжі Балтійського моря - від проектування і забудови до розвитку інфраструктури та управління об'єктами нерухомості сумарною площею близько 300 тис. кв. м.

«На даний момент у нас є вісім проектів, і протягом наступних двох років ми хочемо збільшити наш портфель до 30 об'єктів, де доходи будуть понад 400 млн злотих», - сказав Форитта.

Він зазначив, що фонд готовий розглядати перспективні українські проекти, які отримали базове фінансування від інших інвестиційних і фінансових організацій, з метою входження в пул інвесторів.

Wolfs Group планує початок роботи в Україні афілійованих із групою фінансово-технологічних компаній. Офіційне представництво фонду буде відкрито в Україні протягом двох місяців.

У прес-конференції в УНІАН прийняли участь: Лешек Форитта (Leszek Forytta), засновник і генеральний директор Wolfs Group; Роберт Ласек (Robert Lasek), виконавчий директор Wolfs Fund Private Equity; Радослав Став’ярський (Radoslaw Stawiarski), директор фінансової компанії FerPay (Великобританія); Ігор Кіркуш, офіційний представник Wolfs Group в Україні; менеджер з розвитку WOLFS GROUP в Україні Андрій  Кіркуш;  модератор, Іван Бунтов, операційний директор Європейської Економічної Палати (EEIG) в Україні.

Фото з прес-конференції: https://photo.unian.net/ukr/themes/82831/